Konya binlerce yıllık medeniyetler beşiği…
İnsanoğlu yerleşik hayata Konya Çatalhöyük’te geçti. Tarıma, hayvancılığa ilk burada başladı.
İşte bu yüzden Konya’da yeme-içmenin tarihi insanlık kadar eski…
İşte bu yüzden bu mutfağın hakkını vermek bizler için büyük bir sorumluluk…
Selçuklu mutfaklarında yoğrulan bu kadim gelenek, Osmanlı saray kültüründen süzülerek, Cumhuriyet döneminde Türkiye’ye mal oldu.
Tepeli Konya Mutfağı olarak yüzyıllar öncesine dayanan Konya Mutfak Geleneğini İstanbul’un Anadolu yakasında özüne en uygun biçimde değerli misafirlerimizle paylaşıyoruz.
Bamya çorbası, etli ekmek, bıçak arası, Recai, tirit kebabı, fırın kebap, sıkma, sac arası…
Konya mutfağı denince akla gelen tüm bu lezzetleri, özüne sadık pişirme teknikleriyle en hijyenik şekilde sizlerle buluşturmak bizim misyonumuz.
Birinci sınıf malzeme…
Mutfak geleneksel kültüre sadık pişirme teknikleri…
Güler yüzlü hizmet…
Geleneksel lezzetlerin modern ve hijyenik ortamda misafirlerimizle paylaşıldığı bir işletme…
Konya mutfak geleneğini Kartal’da, Tepeli Konya Mutfağı’nda İstanbullularla buluşturuyoruz.